Film Legende ne umiru

Otkrivena statua Draganu Nikoliću, evo kako izgleda

Danas je ispred zgrade Termomineralnog kupatila u centralnom parku Vrnjačke Banje u Srbiji, otkrivena statua legendarnog glumca Dragana Gage Nikolića.

Dragan Nikolić bio je dugo godina zaštitno lice i veliki prijatelj Specijalne bolnice Merkur koja je i organizovala izradu i postavljanje statue.

“Vrnjačka Banja je imenica ženskog roda i zato sam se ja na prvi pogled zaljubio u nju i evo ta ljubav traje već više od 10 godina. To je jedino drugo mesto na svijetu gdje bih mogao i gdje ću vjerovatno živjeti kad ostarim”, izjavio je čuveni Gaga na jednoj od press konferencija koja je danas emitovana putem video bina.

Draganova supruga Milena Dravić, nije fizički mogla da bude prisutna ali se obratila putem filma koji je specijalno za ovu priliku napravio Miloš Radović.

“Ovog jesenjeg dana oktobra 2017. godine sastali smo se posle više od godinu i po dana da sačuvamo uspomenu na Dragana, vašeg odanog prijatelja, našeg velikog glumca i umjetnika, a mog muža Gagu. Obožavao je Vrnjačku Banju i žitelje u njoj. Imao je toliko iskrenih i odanih prijatelja koji su bezrezervno u njemu prepoznali iskrenost, ljubav, skromnost. Bio je čovjek izuzetnog umetničkog talenta, talenta snažnog i širokog raspona. Nije mi lako kada treba o njemu da govorim, uz to zdravstveni problemi mi diktiraju i kretanje i način proviđenja vremena. Duboko sam vam svima zahvalna, jer rijetko se dešava da se u slavu velikog glumca oda tako izuzetna počast kako su to učinili ljudi iz Vrnjačke Banje. Uzvratili ste, podigli ste mu spomenik, rad uglednog vajara Dragana Dimitrijevića, zaslužio ga je”, rekla je Milena Dravić u filmu.