Stanje na putevima BIHAMK

Magla u kotlinama i uz riječne tokove

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama┬á u kotlinama i uz riječne tokove, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Upozorava se na učestale sitnije odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog redovnog održavanja tunela “Gaj”, “IgmanÔÇŁ i “Vis” na autoputu A-1, večeras od 22.00 sata do 05.00 sati (07.11.)┬á bit će zatvorena dionica Sarajevo zapad- Tarčin, desna strana.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444 na području Breze (naselje Mahala), saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se┬á magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalni putevi R-469 živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog┬á aktivnih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.