Stanje na putevima

Kolovozi jutros pretežno mokri na većini puteva, oprezno voziti

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, pa se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorava se na mogućnost odrona zemlje ili kamenja.

Zbog redovnog održavanja tunela: “25.novembarÔÇŁ, “Gaj” i “Vis” na autoputu A-1, večeras od 22 sata do 05 sati ujutro, bit će zatvorena dionica Sarajevo zapad- Tarčin, u smjeru Sarajevo-Tarčin.

Radovi se izvode i na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, u pravcu Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, a saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda. U funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini.

Sporije saobraćanje može se očekivati i na ostalim dionicama sa aktuelnim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi M-18 na području Vogošće, M-17 u Konjicu (kod mosta) i kod mjesta Drivuša, kao i regionalni putevi R-469 živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Aktivna su klizišta na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, pa je na tim dionicama izmijenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prijelazima nema dužih┬á zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.