Bosna i Hercegovina

Prekinuta sjednica Parlamenta BiH u Sarajevu

Anadolija

Na zahtjev poslanika iz reda hrvatskog naroda prekida se sjednica Predstavničkog doma PS BiH koja se održavala u Sarajevu.

Prvo je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je tokom rasprave o Deklaraciji o kriterijima za definiranje trase budućeg autoputa između Beograda i Sarajeva, čiji je predlagač poslanik Mladen Bosić (SDS), napravio polusatnu pauzu.

Pauza je uslijedila nakon što je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac skrenuo pažnju na to da u skupštinskoj sali trenutno nema predstavnika jednog naroda, te je upitao Kolegij da li će Dom nastaviti da radi.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić (SDS) mu je odgovorio da ih je predsjedavajuća Doma Borjana Krišto (HDZBiH) obavijestila da mora nakratko da izađe i zamolila ga da nastavi da vodi sjednicu.

Ponovono je reagirao Košarac koji je kazao da nema hrvatskih poslanika u Predstavničkom domu te je zatražio pauzu od pola sata koja je u toku.

Na kraju je donesena odluka da se sjednica prekine na zahtjev poslanika iz reda hrvatskog naroda.

1 komentar

Klikni da komentarišeš

  • Da su hodze i popovi katolicki popovi vodili politiku prije bi napravili od Bosne i Hercegovine drzavu bez lazi i uvreda drugih vjera jer necasno je velicati jedan narod i jednu vjeru kad su sve vjere prisutne i trebaju biti ravnopravne a najmanje je u Bosni i Hercegovini pravih vjernika a najvise nevjernika svadjalica zagovarivaca rata na stetu priglupog stanovnistva koje sve to trpi zbog glupih huskaca rata a ti isti politicki kriminalci huskaci rata zabooravljaju da mogu zbog svojih dijela na Hagu za ratne zlocine zavrsiti i kad se im i to desi opet se glupi politicari ko Kolindica jave da nisu ama bas nista krivi ni Srbi nisu etnicki ocistili Srebrenicu kad bi se lagalo pravda i zakon i istina su jedini ispravan i moguc put u Evropu al kod vas lazova napretek