Fudbal

Čelnici FS BiH predsjednika UEFA-e prvo odveli na narodnu muziku

Nedugo nakon što su ga svečano dočekali na sarajevskom aerodromu i smjestili u hotel Europa, rukovodioci Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odveli su predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina na večeru, prenosi BiH.ba.

Po ustaljenom maniru čelnika tzv. “krovne kuće bh. fudbala” koji i svoje sjednice drže u ugostiteljskim objektima – naravno ne na mirnu večeru uz službene razgovore, nego na provod uz narodnu muziku u jedan od restorana na padinama starog dijela Sarajeva. Koliko se prvom čovjeku UEFA-e i uglednom slovenačkom advokatu dopala bosanska muzika i kuhinja nije poznato, ali su rukovodioci, ambasadori i uposlenici FS BiH sigurno uz dobru hranu i glasnu muziku barem na nekoliko sati mogli zaboraviti na sve probleme koji more bh. fudbal.

Među njima prvi – današnju utakmicu Kupa BiH između Širokog Brijega i Željezničara koja je sasvim sigurno utakmica visokog rizika nakon burnih reakcija desničarskih stranaka i grupacija u Hercegovini na presudu ratnim zločincima “Herceg Bosne”. A onda i onaj dugoročni – nesposobnost FS BiH sačinjenog većinom od nestručnih, ali stranački i familijarno podobnih ljudi da bh. fudbal izvedu iz krize u kojoj se nalazi. Tu ne mogu pomoći ni dobronamjerni Aleksander Čeferin ni UEFA-ini milioni.