Kultura Sarajevo

Centar Skenderija dobija mobilnu ledenu plohu..

Ove zime Centar Skenderija dobija mobilnu ledenu plohu.

Amer Kapo  direktor Kulturno-sportskog centra Skenderija potvrdio je da je raspisan tender za nabavku mobilne ledene plohe koja je planirana rebalansom budžeta u iznosu od 1,2 miliona KM za potrebe održavanja EYOF-a 2019. u centru Skenderija, ali i za vanjski prostor na platou ispred Skenderije.


Radi se o nabavci mobilne ledene plohe s pripadajućom opremom za profesionalno i rekreativno korištenje s rashladnim sistemom za mobilno klizalište veličine 30m x 60m – 1800 m2, sa mogućnošću formiranja klizališta različitih dimenzija i oblika.

Ledena ploha se nabavlja prije svega za potrebe Europske olimpijade mladih EYOF 2019, iako će je mimo toga moći koristiti građani, djeca i svi ostali zainteresirani za klizanje.

Kapo je nedavno najavio i sanaciju sjeverne fasade Dvorane Mirza Delibašić koja će  bit će završena do Nove godine, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale.

Naglasio je da izgled te dvorane neće biti promijenjen te da će biti obojena isto kao i Dom mladih. Za sanaciju 2.000 kvadratnih metara, dodao je Kapo, izdvojeno je oko 31.000 KM.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš