Lifestyle Nauka i tehnologija Svijet

Leteći sportski automobil dolazi u 2018

Samson Motors iz Srednjeg Oregona, kreatori Switchbladea – prvog letećeg sportskog automobila na svijetu – uspješno su završili testiranje nakon dugotrajne suzpenzije , a motor je nedavno gurnuo preko 110% snage u testnoj ćeliji, i sve je spremno za proljeće 2018. godine. Ako ste sanjali dan kad biste mogli ići od vožnje niz cestu, i poput Jetsona, odvesti se na nebo, ovo sada postaje stvarnost.

Dinamično vozilo ima izglede talijanskog sportskog automobila i bilo je uvršteno u Ultimate Gift Guide iz luksuznog lifestyle magazina, Robb Report, u prosincu. Pod naslovom “Cutting-Edge Flying Car”, članak ističe jedinstvene karakteristike Switchbladea kao vozila visokih performansi na tlu i zraku. Luksuz bez kompromisa je ono o čemu govori Robb Report, jer časopis ističe i najnoviji Lamborghinijev, supersonsk poslovni mlazanjak Spike Aerospace i druge ponude visoke tehnologije.

“Od samog smo početka počeli s namjerom da osmislimo letjelicu koja pruža visoku učinkovitost u oba načina”, rekao je Sam Bousfield, izvršni direktor Samson. “Umjesto da pitamo kako se vozite automobilom, pitali smo” kakav izgled treba imati vozilo za letenje / vožnju? “, I dizajnirali vozilo na temelju tog izgleda.” Stvarna ispitivanja na terenu i podaci o vjetrenom tunelu mogu podupirati svoje tvrdnje. Prototip iz zemlje izvukao je Jaguar XK8 u testu ubrzavanja od glave do glave. Konačna verzija, koja je iduće godine za proizvodnju, ima snagu i težinu omjera 2017 Corvette. “Mislim da je utrka definitivno u našoj budućnosti”, kaže Bousfield, strastveni motociklista i pilot.

Switchblade je u sukobu s mnogim novijim Vertikalnim letačkim i slijetanjima (VTOL) vozila koja su reklamirana velikim investitorima poput Googlea i Airbusa. “Postoji ogromna razlika između Switchblade i bilo kojeg od pokušaja VTOL-a. Nije samo da je VTOL toliko sporiji ili ograničen u rasponu, već je nedostatak infrastrukture kako bi ih mogli koristiti, “objašnjava Bousfield. “Trebali biste izgraditi slijetanja i parkirna mjesta za ove vrste vozila na svakom mjestu koje želite posjetiti – trgovinama, restoranima, stambenim zgradama, uredskim zgradama, zubarima, liječnicima, školama – a to je dugi niz godina dugotrajan i težak postupak.”

Switchblade kombinira upotrebu postojećih sustava za ceste i zračne luke kako bi zaobišla najgore zagušenja prometa, ali još uvijek nudi putovanje od vrata do vrata. Bousfield dodaje, “kao što svaki pilot može potvrditi, postoji velika količina prostora na nebu za smještaj zračnog prometa, a proširenje bi moglo ostati neometano za mnogo, mnogo desetljeća, SAD ima doslovce hiljade malih zračnih luka”

“Sposobnost odlaska na zemlju i vožnje negdje stvarno čini razliku, potrebno je samo toliko vremena da putuje poslovno ili  za užitak. Nikada se ne zaustavljaš, čak i zbog lošeg vremena”, kaže Bousfield

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš