Auto Sport

Najsjajniji golf ikada , VW GOLF 2 sa 600 HP je pravo čudovište u brdskim utrkama

Evo mali Božićni poklon svim našim vjernim čitateljima iz cijelog svijeta. To je stvarno brutalna druga generacija Volkswagen Golf, osmišljena i izgrađena isključivo za brdske utrke..Vjerujem da ovo što čete vidjeti na snimku če vas jednostavno ostaviti bez daha i da čete dugo pričati o čudovištu brdskih utrka… Srećom, izvan Svjetskog prvenstva Rallya i galaksije Formule 1, postoje i drugi oblici motorsporta među kojima  kategorija brdske klase je najvjerodostojnija zona za profesionalne i neprofesionalne vozače. Ne vjerujete nam? Dovoljno je pogledati ovaj ludi Golf 2, powered by Golf 5 sourced 2,0-litreni turbo punjenje četiri cilindra motor iz obitelji TSI…

To je projekt koji je Karl Schagerl iz Austrije započeo još 2000 godine kada je odlučio da je potrebno napraviti brzo zabavno i jeftino vozilo s četiri točka.. Tokom idućih 15 godina skromni hatchback polako se razvio u pravu zvijer, na kojema je Schagerl nekoliko puta zamijenio turbopunjač i ugradio moderni 4Motion AWD sustav i Golf 4 prijenos..  U završnoj fazi Golf sada ima 600 konjskih snaga (447 kilowata) i 479 funti (650 Newton-metara) okretnog momenta. 2.0 turbo, koji je također preradio s šest brzinskim sekvencijalnim mjenjačem iz KAPS .. I karoserija je jednako iznenađujuće – masivno stražnje fiksno krilo kombinira se s krilcima DTM-stila, točkovima s više krakova i čipom čarolije skupine B. Peprezentacija je inspirirana Volkswagenovim trenutnim WRC programom s Polo WRC-om..

Ukupni rezultat je doista impresivan. To je jedan od najbržih golfova na planeti i promatrati ga kako prolazi kroz oštre krivine u punoj brzini je zaista pravo zadovoljstvo.

Sada ulijte čašu finog konjaka i uživajte u tri minute uz Golf 2 TFSI-R 2.0.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš