Ekonomija Sarajevo Program finansira EU

Zaposleno pet osoba s evidencije Službe za zapošljavanje KS

Direktor kompanije Herbal Spa d.o.o. Husssain Alnassar zaposlio je pet  osobama s evidencije JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo", koje su pohađale Program obuke profesionalnog osposobljavanja za pružanja sofisticiranih usluga za njegu tijela.

Direktor kompanije Herbal Spa d.o.o. Husssain Alnassar zaposlio je pet  osobama s evidencije JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”, koje su pohađale Program obuke profesionalnog osposobljavanja za pružanja sofisticiranih usluga za njegu tijela.

Obuka  je realizirana u okviru projekta podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH – “Nova strategija zapošljavanja na lokalnom nivou”. Program finansira EU, a provode Međunarodna organizacija rada (ILO), Općina Novi Grad Sarajevo, Služba za zapošljavanje KS, te kompanije Herbal Spa d.o.o., Mistral Tehnnologies d.o.o., Cebos d.o.o. i nevladina organizacija Centar za razvoj socijalnog poduzetništva.

Iako je Projektom bilo planirano i najavljeno zapošljavanje dvije  osobe, menadžment Herbal Spa d.o.o odlučio je zaposliti svih pet polaznika obuke.

Direktor  Alnassar istakao je, na svečanosti u povodu dodjele ugovora o radu i certifikata, da se kompanija Herbal Spa d.o.o za to odlučila kad je nakon završene obuke sagledale napredak koji su postigli kandidati, nivo znanja i stečene vještine.

To je, po mišljenu saradnika u programu, najilustrativniji primjer kako se zahvaljujući obukama može osigurati kadar potreban na tržištu rada.

U okviru projekta “Nova strategija zapošljavanja na lokalnom nivou” trenutno je na obuci 30 osoba evidentiranih u JU “Služba za zapošljavanje KS” , od kojih 20 u kompaniji Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo i deset u kompaniji Cebos d.o.o.

U okviru projekta bit će realizirane i obuke u kompanijama Mistral Technologies d.o.o. Sarajevo, drugi ciklus obuke u Herbal Spa d.o.o, a u narednom mjesecu planirano je i otvorenje centra za inovacije i poduzetništvo za mlade iz oblasti IT-a u okviru JU Srednja elektrotehnička škola.

– U Centra za inovacije i poduzetništvo za mlade iz oblasti IT-a bit će  realizirana informatička obuka 45 osoba s evidencije Biro za zapošljavanje Novi Grad da bi stekli potrebna znanja i vještine i bili konkurentniji na tržištu rada – saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS.

Slikovni rezultat za herbal spa

Slikovni rezultat za herbal spa

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš