Bosna i Hercegovina Vremenska prognoza Bez velikih promjena

U BiH jutros pretežno oblačno

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bit će magla ili niski oblaci. Tokom dana doći će do postupnog smanjenja oblačnosti. U Hercegovini u jutarnjim satima  bit će nešto više oblačnosti, a tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjere istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 14 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 6 stupnjeva.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7.00 sati: Sokolac -2 stupnja, Bjelašnica -1, Bugojno i Ivan-sedlo 1, Sarajevo i Zenica 2, Grude, Livno, Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica, Stolac i Tuzla 4, Doboj, Prijedor i Trebinje 5, Bijeljina, Brčko i Zvornik 6, Gradačac 8, Banja Luka 9, Bihać 13 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

tagovi

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš