Crna hronika Svijet TRIPOLI, 8. januara

Libijska mornarica spasila 297 ilegalnih imigranata

- Na jednom od čamaca pronađena su  tijela dvije žene, od kojih je jedna bila trudnica - kazao je Qaseem, dodajući da su oba čamca bila nakrcana izbjeglicama, što je i dovelo do smrti dvije žene.   

Libijska mornarica spasila je 297 ileganih imigranata i izvukla je dva tijela kod obale u blizini zapadnog grada Garabulli, 60 kilometara ostočno od prijestonice Tripolija.

– Mornarička patrola spasila je 297 iliegalnih imigranata kod obale u blizini Garabullija. Oni su bili u dva gumena čamca – izjavio je portparol libijske mornarice Ayob Qassem za Xinhuu.

– Na jednom od čamaca pronađena su  tijela dvije žene, od kojih je jedna bila trudnica – kazao je Qaseem, dodajući da su oba čamca bila nakrcana izbjeglicama, što je i dovelo do smrti dvije žene.

Libija je postala omiljena polazna tačka za ilegalne imigrante koji se nadaju da će se domoći Evrope morskim putem preko Mediterana, zbog nesigurnosti i haosa u toj sjevernoafričkoj zemlji od svrgavanja njenog dugogodišnjeg čelnika Muammara Gaddafija 2011. godine.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš