Bosna i Hercegovina Vremenska prognoza

Proljeće u januaru: Ove sedmice i do 16 stepeni

Zbog neuobičajeno visokih temperatura za ovo doba godine, umjesto debelih jakni, ovih dana građanima su potrebne sunčane naočale, a obavezno je slojevito odijevanje.

Nakon svježijih jutara i mjestimične magle, tokom dana u cijeloj Bosni i Hercegovini prevladavaju prave proljetne temperature koje su u nekim dijelovima zemlje i iznad 16 stepeni.

Tako je Banja Luka jučer u 15 sati bila najtopliji bh. grad s izmjerenih 18 stepeni. Toplo je bilo i u Tuzli i Bihaću, gdje je bilo 16, u Gradačcu 15, a u Sarajevu i Mostaru 14 stepeni…

Meteorolozi su za danas najavili umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Puhat će slab vjetar, a jutarnje temperature kretat će se od 3 do 9, na jugu do 13, dok će dnevne rasti i do 16 stepeni.

I narednih dana u većem dijelu zemlje bit će sunca, s temperaturama iznad prosjeka. Za srijedu su meteorolozi najavili kišu, uglavnom u Krajini, zapadu i jugozapadu zemlje. Kako se bude bližio kraj sedmice temperature će lagano padati, ali i dalje će biti iznad prosjeka. Temperature ispod nule moguće su samo na planinama.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš