Fudbal Sport

Bivši igrač Barcelone otkrio kako su Lionel Messi i svlačionica reagirali dok se borio s tumorom jetre..

Eric Abidal otkrio je šokantni detalj iz vremena dok se borio s karcinomom. Bivši igrač Barcelone 2011. godine obolio je od tumora jetre, zbog čega je morao na niz operacija, te je na kraju pobijedio opaku bolest.

Međutim, kada je bio u najgorem stanju, napravio je video poruku i time želio poslati podršku ekipi. Ali, reakcija Lionela Messija ga je iznenadila.

“Bio sam jako mršav i uoči utakmice napravio sam video poruku i poslao je suigračima da bih im dao podršku. Znate što mi je Messi na to rekao? Da im više ne šaljem takve stvari jer im štete te da izgledam poput leša i plašim ih. Ja to nisam tako vidio, htio sam ih ohrabriti, ali su mi rekli da me vide kao kostura i kako ih to uznemiruje”, otkrio je nekadašnji igrač u intervju koji je dao bivšem veznjaku Olivieru Dacourtu za Canal +.
Očigledno Messi i ostatak svlačionice nisu razumjeli kroz što tačno prolazi Abidal, koji je preživio jako teške trenutke i to sam sa svojom porodicom.

“To je bol koje ću se sjećati cijeli život. Bila je nepodnošljiva, kao da te netko bode nožem. Kad mi je doktor rekao da ću trebati još jednu operaciju, bio sam sretan. Takvu patnju ne bih poželio nikome”, zaključio je Abidal, koji se oprostio od fudbala 2014. godine.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš