Bosna i Hercegovina Reakcija Nikšića, na Komšićevu kandidaturu.

Ljevica će imati kandidate za sva 3 člana predsjedništva

Lider Demokratske Fronte Željko Komšić je za Hayat izjavio da će se kandidovati za člana Predsjedništva BiH.

 

Nakon ove izjave reagovao je i Lider opozicije i Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić koji je najavio da će ljevica imati kandidate za sva tri člana Predanednišva BiH.

Vrijeme je da građanski blok ima kandidate za sva tri člana Predsjedništva

S obzirom da su DF i SDP ranije najavili da ce imati tri zajednicka kandidata na izborima, je li gospodin Zeljko Komsic veceras najavio kandidaturu za clana Predsjednistva BiH bez konsultacija s SDP-om?

Kao ujedinjena ljevica zelimo stvoriti BiH po mjeri svih njenih građana.
U tom kontekstu treba posmatrati i najavljenu kandidaturu Željka Komšića.
Njegovu večerašnju najavu kandidature vidim kao logičan odgovor na ucjene i ponašanje čelnika HDZ BiH kad su izmjene izbornog zakona u pitanju i njihov odgovor na ponavljanje navodnog slučaja Konšić.

Hoce li SDP BiH podržati Komšića?

Apsolutno će SDP stati iza svih kandidata ljevice. Željko Komšić je jedan od legitimnih kandidata. Mi u SDP-u čak vjerujemo kako je došlo vrijeme da građanski blok ponudi kandidate za sve tri pozicije u Predsjednistvu BiH i o tome razgovaramo sa svojim partnerima.

Da li će SDP BiH imati kandidate za bosnjackog i srpskog clana Predsjednistva BiH i ko bi to mogao biti?

SDP će o svom, odnosno našem kandidatu odnosno kandidatima odlučiti kada za to dođe vrijeme i vjerujemo da SDP i DF sa drugim partnerima mogu odnijeti pobjedu kada su u pitanju pozicije u Predsjedništvu BiH.

Jeste li vi razgovarali s drugim strankama o zajedničkoj kandidaturi ili podršci?

Građanski blok koji okupljamo je politički blok cijele BiH, svih njenih građana i naroda. Upravo smo danas na sjednici Predsjedništva SDP BiH donijeli potrebne odluke i najavili poziv odgovarajućim političkim partijama za okupljanje širokog proevropskog bloka za Narodnu skupštinu u RS. Uvjeren sam kako će na izborima 2018. godine ljevica pobijediti.

 

 

 

tagovi

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš