Rukomet Sport

Za zlato svakome po 250 hiljada eura

Prema javljanju Njemačke novinske agencije, njemački reprezentativci bit će nagrađeni pojedinačnim premijama u iznosu od 250 hiljada eura odbrane li titulu kontinentalnog prvaka na predstojećem Europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj.

“Na zahtjev igrača znatno smo povećali nagradni fond, ali s pravom”, izjavio je potpredsjednik Njemačkog rukometnog saveza Bob Hanning.

Nijemci su osvajanjem zlata na proteklom Europskom prvenstvu u Poljskoj također nagrađeni s oko 250 hiljada eura, ali u tadašnje premije uključena su bila i sponzorska sredstva.

U slučaju srebrne medalje u Hrvatskoj, pojedinačna nagrada po glavi iznosit će 200 hiljada eura. Brončana medalja, pak, osigurava 150 hiljada eura.

“Želimo odigrati dobar turnir. Jedva čekamo da počne. Koncentrirani smo. Europsko prvenstvo u Poljskoj pokazalo je da se naslov može osvojiti s mladom i ambicioznom momčadi što vam pruža samopouzdanje i motivaciju.Naravno da ima pritiska, ali sami smo ga sebi zadali jer uvijek tražimo maksimalan uspjeh. Minimalni cilj nam je polufinale”, izjavio je Christian Prokop, selektor njemačke reprezentacije koja je tokom današnjeg popodneva sletjela u Zagreb.

Njemačka – dvostruki europski (2004., 2006.) i trostruki svjetski prvak (1938., 1978., 2007.) – prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj igra 13. januara protiv Crne Gore, drugu protiv Slovenije 15.januara , a treću dva dana kasnije protiv Makedonije.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš